Yoga Nidra

Deze activiteit boeken
Docent:
Prijs:
10,00 EUR

Omschrijving

nidra

De weldaad van Yoga ervaren

We leven in een wereld vol met verplichtingen, eisen, en competitie. Daarbij worden we blootgesteld aan veel informatie via de radio, televisie, reclame, e-mails en kranten.
Onze zintuigen en ons zenuwstelsel raken hierdoor vaak overprikkeld en vermoeid. Het werkt door op onze normale nachtrust die vervolgens niet de benodigde uitrusting geeft.
Als je dit herkenbaar vindt, dan kan Yoga Nidra een groot hulpmiddel zijn voor je gemoedstoestand. Het woord ‘Nidra’ betekent ‘slaap’. Gedurende Yoga Nidra zit het bewustzijn tussen slapen en waken in en wordt je een soort van “onthechte toeschouwer”.
De enige zintuigen die tijdens de Yoga Nidra actief blijven, zijn het voelen en het luisteren.
Yoga Nidra ontspant fysieke, mentale en emotionele stress of onrust, hetgeen je dichterbij je echte/ware Zelf brengt. Een uur Yoga Nidra is te vergelijken met ongeveer vier uur slaap.

Tijdens het eerste deel van deze workshop gaan we ons lichaam op een zachte manier opwarmen d.m.v. een reeks ademhaling- en bewustzijnsoefeningen.
Daarop aansluitend gaan we via Yoga Nidra, een diepgaande ontspanningstechniek, het lichaam maar vooral het mentaal tot rust brengen via een combinatie van visualisatie, intenties, ademwerk en een bodyscan.
Yoga nidra geeft ons een beter humeur, een krachtiger psychisme, veerkracht in de ruggengraat en een gezwindheid in onze tred.

 


Deze activiteit boeken: Yoga Nidra

Prijs per stuk

Deelnemersgegevens

Contactgegevens

* noodzakelijke informatie

Categorie