Spirituele stervensbegeleiding

Deze activiteit boeken
Docent:
Prijs:
175,00 EUR

Omschrijving

Geboren worden en sterven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als polariteiten van elkaar vinden we ze terug in het grote Leven. Door gebrek aan voeling met “overlijden en wat daarna?” kan een stervensproces ons overweldigen met angst en onmacht. In een maatschappij waar het wetenschappelijke beeld een belangrijk aandeel heeft, is soms nog weinig plaats voor levensnoodzakelijke spiritualiteit.

In deze reeks proberen we een beeld te schetsen van het Leven en haar periodieke cyclussen. We kijken vanuit een universele visie naar het voorgeboortelijke leven. We beschouwen de levensprocessen van de tijd tussen geboorte en overlijden. De fases en enkele manieren van sterven komen aan de orde. De plaats en de spirituele mogelijkheden voor de nabestaanden worden aangehaald. Hierna kijken we de evolutiepschologie naar het leven na de dood. Hierdoor kan een dieper inzicht en voelen ontstaan in de facetten van het leven. Angst en onmacht ruimen plaats voor vertrouwen en overgave in dat wat is en in dat wat zal komen.

Je wil meer weten en begrijpen over het leven en het stervensproces. Je wil meer weten en begrijpen over het menselijk lichaam in al zijn aspecten? Je ambieert een job in het domein van de holistische gezondheidszorg en hulpverlening?

Dan is deze opleiding beslist wat jij nodig hebt!

5 dinsdagavonden van 19u – 22u
Start 22 sept, 29/9, 6/10, 13/10, 20/10

Prijs: 175€
Docent: Bert Cools


Deze activiteit boeken: Spirituele stervensbegeleiding

Prijs per stuk

Deelnemersgegevens

Contactgegevens

* noodzakelijke informatie

Categorie